Paet: videote vahel on oluline ajaline vahe

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: Peeter Langovits

Eesti välisminister Urmas Paet ütles Postimees.ee’le, et röövijad pole senini nii videos kui ka teiste kanalite pidi ühtegi nõudmist esitanud. Video analüüsi esimene hinnang on, et videote tegemisel on olnud oluline ajaline vahe.

«Ka selle lähetuse puhul on oluline teave, et kodanikud on elus ja röövijate taktika on, et soovitakse kontakti hoida,» sõnas Paet.

Paeti sõnul on veel vara rääkida, millist infot videolt seekord saadi, sest analüüsimine alles toimub, kuid ta tõstis esile, et kahe video tegemise vahel on esimeste hinnangute kohaselt olnud oluline ajaline vahe.

Videos ütlesid pantvangistatud mehed, et Eesti valitsus on nad maha jätnud ja ei soovi neid aidata. Paet rõhutas, et siinkohal tuleb aru saada, et teksti on koostanud röövijad ja seda pole kokku pannud eestlased.

«Neile on tekst ette antud ja see on osa röövijate taktikast, muud polegi öelda,» sõnas Paet.

Miks sellel korral mainiti videos Eesti valitsust, ei osanud Paet samuti selgitada. Esimeses röövitute videos mainiti mitut teist riiki, kuid Eestit mitte kordagi – nüüd ei mainitud teisi riike üldse.

«Seda, miks nüüd nii on, on raske hinnata,» sõnas Paet.

Välisminister rõhutas ka, et töö ja tegevus röövitute leidmiseks käib endiselt.

«Röövijate nõudmiste esitamine oleks vaid üks kanal,» selgitas ta. «Muu tegevus allikatega ja info kogumine jätkub ja käib edasi niikuinii.»

Eelmine video laaditi Youtube'i keskkonda 20. aprillil (kasutaja konto thekidnaper2011). Selles videos pöördusid seitse eestlast Liibanoni peaministri, Saudi Araabia kuninga, Jordaania kuninga ja Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles