Piraattaksojuht sai karistuseks neli päeva aresti

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso. Foto on illustreeriv.
Takso. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eelmise aasta aprillis «piraattaksot» sõitnud mees sai pärast rahatrahvi tasumata jätmist karistuseks neli päeva aresti.

Munitsipaalpolitsei ametnikud algatasid möödunud aprillis «piraattaksot» sõitnud Andrei K suhtes väärteomenetluse ja talle määratai rahaline trahv suurusega 160 eurot. 

Andrei aga jättis trahvi õigeaegselt tasumata ning see edastati kohtutäiturile sissenõudmiseks, mille käigus selgus, et Andreil puudus igasugune vara.

Munitsipaalpolitsei pöördus seejärel  kohtu poole asenduskaristusega taotlusega. Kohtuistungitest vingerdas Andrei mööda, põhjendades seda küll jalaluumurruga, küll muude asjaoludega, kuid ühtegi tõendit tal puudumise põhjendamiseks esitada polnud.

Selle aasta 6. märtsil toimunud kohtuistungil oli Andrei kohal ja taotles trahvi asendamist üldkasuliku tööga. Kohus võttis arvesse mehe ükskõikset suhtumist ja vastutustundetust ning määras talle asenduskaristusena hoopis neli päeva aresti, mis tuleb ära kanda politsei arestimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles