Internetti jõudnud tüdruku peksmise video tõi kriminaaluurimise

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Sotsiaalmeediasse riputatud video sellest, kuidas alaealised tütarlapsed Kohtla-Järvel enda eakaaslast peksavad, tõi kaasa kriminaaluurimise, milles on kuriteokahtlus esitatud neljale tüdrukule.

See juhtus üle-eelmisel pühapäeval Kohtla-Järve Vironia keskuse lähedal, kus kamp teismelisi (14-15-aastased) peksis ja alandas oma eakaaslasest tütarlast, kirjutab Põhjarannik. Lõpuks pekstakse teda käte ja jalgadega ning sunnitakse vägivallatsejate ees põlvitama. Väidetavalt oli peksmise põhjuseks asjaolu, et ohver ütles, et esitas peksjate kohta politseile avalduse.

Videot näinud lapsevanem rääkis Põhjarannikule, et temagi 14aastane tütar on Virona keskuses ja selle ümbruses kogunevate teismeliste ohver olnud.

«Nad kogunevad seal regulaarselt ja norivad endavanuste möödujatega, küsides kord suitsu, kord raha,» rääkis murelik lapsevanem, lisades, et ka vägivald on üsna sagedane.

Politsei on tütarlapse peksmise jäädvustanud videoga kursis ning nimetatud asja uurimiseks alustati kriminaalmenetlust tüdruku vanema avalduse põhjal. Selles asjas on uurimise all neli alaealist tütarlast, kellele on esitatud kahtlustus kehalises väärkohtlemises.

Vironia keskusesse kogunevad agressiivsed teismelised.
Vironia keskusesse kogunevad agressiivsed teismelised. Foto: MARGUS ANSU/PM/SCANPIX BALTICS

Möödunud aasta sügisel kajastas meedia Vironias aset leidnud sündmust, kus kohalikud purjus noormehed ründasid Tallinna 14aastaseid hokipoisse, kes olid teel Narvast koju. Mitu inimest vajas selle tagajärjel arstiabi. Ka selles asjas alustati kriminaalmenetlust ning selleski asjas on neli kahtlustatavat. Praegu on uurimistoimik prokuratuuris ning prokurör hindab politsei väitel lisatõendite kogumise ja uurimistoimingute läbiviimise vajadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles