Prokurör tahab Viljandis teismelise neiu tapnud mehele eluaegset vangistust (1)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvas süüdistatav Tairo Poopuu võttis omaks süü tapmises, aga eitas vägistamist.
Mõrvas süüdistatav Tairo Poopuu võttis omaks süü tapmises, aga eitas vägistamist. Foto: Elmo Riig

Täna toimus Viljandi kohtumajas kohtuvaidlus Tairo Poopuu (22) kriminaalasjas 17-aastase neiu vägistamise ja mõrva süüdistuses. Prokurör palus mehele määrata eluaegne vangistus. 

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Marja-Liina Talimaa leidis, et tõendite järgi pani Poopuu süüdistuses kirjeldatud kuriteo toime tahtlikult. Seepärast palus prokurör kohtul mõista süüdistatavale eluaegne vangistus.

Kaitsja vandeadvokaat Sirje Must leidis, et seksuaalvahekorra toimumine vägivalla abil ei ole tõendatud ja taotles kohtult Poopuu õigeksmõistmist talle esitatud vägistamissüüdistuses. Kuna vägistamist kaitsja hinnangul ei toimunud, ei nõustunud ta ka sellega, et Poopuu pani tapmise toime vägistamise hõlbustamiseks ja selle varjamiseks ehk mõrvas. Kaitsja palus oma kaitsealuse süüdi tunnistada surma põhjustamises ettevaatamatusest ning juhul kui kohus sellega ei nõustu, siis tapmises.

Süüdistatav ütles viimases sõnas, et ta kahetseb juhtunut ja ei soovinud midagi halba.

Kohtuistung oli kannatanu huvides ja süüdistatava eraelu kaitseks kinnine.

Kohtuotsuse avalik kuulutamine toimub Viljandi kohtumajas 30. aprillil.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi kutsus süüdistatav eelmise aasta 10. juuni kesköö paiku endaga kohtuma tuttava 17-aastase neiu. Koos sõideti Viljandi järve ääres asuva puhkekoha juurde, kus noormees neiule kallale tungis ja ta vägistas. Süüdistuse järgi pigistas ta vägistamise käigus kannatanut kätega kõrist, kuni viimane suri. Kägistamise eesmärk oli süüdistuse järgi vägistamise hõlbustamine ja selle hilisem varjamine.

Tairo Poopuu on varem kriminaalkorras süüdi tunnistatud kahel korral, varguse ja vägistamise eest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles