Kaja Kallas valis Pevkuri vastaspoole (2)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna fraktsiooni koosolek on läbi. Häältega 10:13 otsustati, et Hanno Pevkurit riigikogu aseesimeheks ei esitata.
Reformierakonna fraktsiooni koosolek on läbi. Häältega 10:13 otsustati, et Hanno Pevkurit riigikogu aseesimeheks ei esitata. Foto: Tairo Lutter

Reformierakonna juhiks pürgiv Kaja Kallas tegi nutika käigu, kui hülgas riigikogu aseesimehe kandidaadi valimistel Hanno Pevkuri, valides erakonna ühtsuse nimel poole, kes neli aastat tagasi kaevas innukalt auku tema peaministriks saada soovinud isale Siim Kallasele.

Hanno Pevkur 10, Kalle Laanet 13 poolthäält. Kirjalikult Pevkuri toetamisest teatanud Anne Sullingu hääl arvesse ei läinud. Ehkki seegi poleks tulemuses midagi muutnud. Sellise resultaadiga näitas siseheitlustes Reformierakonna parlamendifraktsioon eile oma erakonna lahkuvale esimehele Pevkurile kätte koha varumeeste pingil.

Ehkki fraktsiooni juhtkond – Jürgen Ligi, Maris Lauri ja Lauri Luik – oli varem otsustanud, et parlamendi asespiikri ametikohale kandideerib erakonnast vaid Pevkur, näitas fraktsioon üles eriarvamust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles