Galerii: kevade esimene päev kostitas paksu lumevaibaga

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kevade esimesel päeval liigub üle Eesti kõrgrõhuhari, mis taevast pilvi hajutab ja päiksegi välja toob. 

Küll aga on õhk jahe ning termomeetrinäidud talvisemad, üksnes saartel ja kohati rannikul aitab kevadpäike õhku soojendada ning miinuskraadid peletada.

Kolmapäeval on vahelduva pilvisusega ilm. Pärastlõunal võib Põhja-Eestis paiguti lund sadada. Tuul pöördub edelasse 3-8, Lääne-Eestis tugevneb 5-10, puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on -3 kuni +2 kraadi.

Ilmateenistuse prognoosi järgi on märtsikuu keskpaiku põhjast oodata uut külmalainet, kuid siis langeb öine miinimum vaid üksikutel öödel ja kohati -20 kraadi piiresse. Kuu viimane kolmandik tuleb kõrgrõhuväljas rahulik ja märksa soojem, öine õhutemperatuur jääb valdavalt miinuskraadidesse, kuid päeval valitsevad plusskraadid. Aeg-ajalt sajab peamiselt lund, kuu lõpul ka lörtsi ja vihma, kuid sajuhulgad on enamasti väikesed.

Märtsikuu kuu keskmine õhutemperatuur tuleb normi piires või madalam (norm -2,2 kuni +0,2 kraadi). Sademeid on normi piires (norm 28 kuni 44 mm).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles