Filmiarvustus «Kaalust alla»: naerusuine nädalalõpp

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

«Kaalust alla» – just sellist pealkirja, nagu kunagine telesaade, kannab Venemaal valminud uus romantiline komöödia. Kui selline žanrimääratlus peletab ehk eemale paljusid mehisema sugupoole esindajaid, kes võivad seda pidada nn naistekaks, siis tegelikult on «Kaalust alla» film, mis isegi kõige küünilisema meessoost küüniku näole naeru toob, sest teisiti pole lihtsalt võimalik seda linateost vaadata. Jätkem see kiitus meelde. Eriti tänapäeval, kui iial ei tea, kas saad oma piletiraha eest filmielamuse või raisatud aja osaliseks.

«Kaalust alla» peategelane on kondiiter Anja (Aleksandra Bortitš), kelle kaaslasteks vinks-vonks torsoga ujumistreener Ženja (Roman Kurtsõn) ja kiirtoiduketis töötav sõbranna (Irina Gorbatšova). Anjale tundub, et suhete jahenemise taga poiss-sõbraga võib olla tema ülekaal. Anonüümsete Õgardite kokkusaamisel, kus ta ennast häbelikult ajakirjanikuna tutvustab, kohtub ta aga trullaka Nikolaiga (Jevgeni Kulik). Saatuse teed on imelikud, ja kui see kõik on lavastatud hästi, kui seda kõike saadab vaimukas ja iroonilise alltekstiga dialoog ning tuttavlikud olukorrad, mis justkui elust enesest maha kirjutatud, on tulemus suurepärane.

Foto: Kaader filmist
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles