Ansip: kultuuritöötajaid võivad oodata koondamised

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip
Peaminister Andrus Ansip Foto: Peeter Langovits

Peaminister Ansip Ansipi sõnul on oluline tootlikkuse tõus ja efektiivsuse tõstmiseks on võimalik, et näiteks kultuurivaldkonda võivad oodata koondamised.

Ansip rääkis Vikerraadio saates «Reporteritund», et alati saab suurendada efektiivust ja tootlikkust ning pole ühtegi ettevõtet, kus oleks absoluutne kindlus, et efektiivsemaks muutuda poleks enam võimalik.

Saatejuhid tõstsid seejärel esile, et politseinike puhul ei saa näiteks rääkida tootlikkusest, vaid on, et nad saaks tööd teha, kuid Ansip polnud sellise mõttekäiguga nõus.

«Vahendite kasutamise efektiivsust on võimalik igal eluala suurendada,» väitis ta. «Kuidas tööjõudu kasutada, on suur vahe – kas kasutada ebeefektiivselt või kõige kasulikumal moel.»

Vikerraadio saadet juhtinud soovisid ka teada, kas kultuuristatistika taustal peaks riigilt palka saavad kultuuritöötajad kartma koondamist.

«Aus vastus on «jah». Selleks, et efektiivsust suurendada, selleks tuleb vahendeid paremini kasutada ja tuleb mõelda, kus on nende vahenditega saavutatav efekt kõige suurem,» sõnas ta.

Peaminister lisas, et kuigi kvartali majanduskasv oli 8 protsenti, siis buumiajaga seda võrrelda ei saa, sest tööpuudus on endiselt kõrge.

«Kohatu on rääkida buumist, kuid head meelt teeb 8 protsenti küll. Kui jätkusuutlik see on, on iseküsimus,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles