Allakäik tööturul algab 40ndates

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö- ja tervishoiuminister Jevgeni Ossinovski.
Töö- ja tervishoiuminister Jevgeni Ossinovski. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Ebavõrdne kohtlemine vanuse alusel on miski, mis meid kõiki kõnetab,» ütles töö- ja tervishoiuminister Jevgeni Ossinovski eilsel konverentsil «Vanus on vaid number! Kas ka tööturul?». Ta lisas, et suurem osa inimesi peab elu jooksul taluma vanusepõhist diskrimineerimist.

Seejuures on tervise- ja tööministri sõnul eriti veidras olukorras vanemaealised, kellel on tihti noortest raskem tööd leida. «Mitmekesisus ja sild erinevate inimeste vahel on ju see, mis ühiskonda tervikuna kirjeldab,» selgitas Ossinovski põhjust, miks on oluline palgata tööle erinevaid inimesi. Tervise- ja tööministri sõnul peaksime rõõmu tundma pikema eluea üle ja pakkuma vanematele inimestele võimalust end teostada.

«On groteskne suhtuda inimesesse, kellel on veel neljandik tööelu ees, et tiksu siin pensionini ära,» lausus Ossinovski, selgitades, et 50-aastastel inimestel on veel hulk tööaastaid ees, aga ühiskonnas on endiselt hoiak, nagu hakkaksid üle 55-aastased inimesed kohe pensionile minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles