«Pealtnägija»: tselluloositehase arendajad taotlesid valitsuselt avalikku toetust (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavolikogu erakorraline istung 7. märtsil, kus otsustati taotleda valitsuselt linna plaanitava tselluloositehase eriplaneeringu lõpetamist.
Tartu linnavolikogu erakorraline istung 7. märtsil, kus otsustati taotleda valitsuselt linna plaanitava tselluloositehase eriplaneeringu lõpetamist. Foto: Margus Ansu

ETV saate «Pealtnägija» käsutuses oleva seni avaldamata dokumendi järgi esitasid tselluloositehase arendajad juba 2017. aasta veebruaris ministritele soovide nimekirja, kus soovitakse seaduste muutmist ja taotluste kiirmenetlemist.

Paber, mille pealkiri on «OÜ EST-FOR Invest ettepanekud ja soovid koostööks ja kaastööks Vabariigi Valitsusega», kannab kuupäeva 13. veebruar 2017 ja esitati majandusministeeriumis kõrgetasemelisel nõupidamisel, kus osalesid ministrid Urve Palo, Kadri Simson, Mihhail Korb ja Marko Pomerants ning Est-Fori juhatuse liige Margus Kohava ja firma õigusnõustaja Jüri Raidla, vahendab ERR-i uudisteportaal.

"See jätab sellise seaduseelnõude ja erinevate soodsate lahenduste tellimise mulje valitsuselt, kes sellisel puhul peaks kibekiiresti küsima, et kas samale ressursile on ka teistsugust kasutust, teistsuguseid pretendente ja kas mitte ainult ei riku puhta mängu reegleid, vaid riivab ka teiste võimalike turuosaliste huve,» lausus riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Andres Herkel.

«Punkt 1 – vabariigi valitsuse ja üksikute ministrite jätkuv avalik toetus projektile,» märgitakse dokumendis.

Endine riigihalduse minister Mihhail Korb ütles, et ei näe selles sõnastuses probleemi.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles