Justiitsminister tahab selgemaid lobireegleid

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Teet Soorm (AS Rakvere Farmid juhatuse esimees), Urmas Laht (Eesti Tõusigade Aretusühistu nõukogu esimees ja Eesti Seakasvatajate Liidu esimees) ja Olle Horm (Atria Farmid OÜ juhataja) seakasvatajate liidu loomise järel. Eelmise aasta algusest juhib Urmas Laht ka ministeeriumi juures tegutsevat nõukoda.
Vasakult: Teet Soorm (AS Rakvere Farmid juhatuse esimees), Urmas Laht (Eesti Tõusigade Aretusühistu nõukogu esimees ja Eesti Seakasvatajate Liidu esimees) ja Olle Horm (Atria Farmid OÜ juhataja) seakasvatajate liidu loomise järel. Eelmise aasta algusest juhib Urmas Laht ka ministeeriumi juures tegutsevat nõukoda. Foto: Joosep Martinson

Ehkki Keskerakond on maaeluministeeriumi juures tegutsevast nõukogust rääkides eitanud igasugust huvide konflikti, ei näe koalitsioonipartnerid asja nii mustvalgelt. 

«Ühtpidi ei saa ministrile pahaks panna, et ta võtab sektori esindaja ametisse. Samas on see ka üllatav, kuna sektori esindajad on niigi varmad nõu andma ja ettepanekuid tegema,» lausus Kõva. «Aga igal ministril on oma käekiri.» 

Rääkides aga lobireeglite vajadusest laiemalt, siis justiitsminister Urmas Reinsalu (IRL) hinnangul aitavad selged reeglid korruptsiooni igal juhul ennetada. «Kavatsen korruptsiooni ennetamise nõukogus arutada lähemas tulevikus võimalikke ettepanekuid lobireeglite selgemaks reguleerimiseks Eestis,» lausus ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles