Tööinspektsioon leidis taarapunktidest hulgaliselt rikkumisi (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pandipakendi automaat.
Pandipakendi automaat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tööinspektsioon kontrollis 56 pandipakendite vastuvõtupunkti üle Eesti,  kontrollitud pakendi vastuvõtupunktidest kolmes oli tagatud töötajate ohutus. Kokku avastati 264 rikkumist, millest 136 kohta koostati ettekirjutus. Keelustati kolme taaratagastusautomaadi kasutamine.

Pandipakendi vastuvõtupunktide sihtkontrolli käigus kontrollisid tööinspektorid töövahendite ja liikumisteede korrasolu, töökohtade sisekliimat, kemikaalide ohutust ning isikukaitsevahendite kasutamist. Enamikus kontrollitud töökohtades olid liikumisteed puhtad. Piisavalt oli ruumi taaratagastusautomaatide puhastamiseks ning juurdepääs automaadi juhtimisseadmetele oli vaba.

Vajakajäämisi oli aga palju. Vaid kolmes vastuvõtupunktis ei esinenud ühtegi rikkumist. Kõige probleemsemaks osutus töökohtade sisekliima, kemikaalide ohutuse tagamine ja esmaabivahendite kättesaadavus. Pea veerandis kontrollitud kohtadest töötati külmades tingimustes. Pooltes kohtades polnud töötajad saanud vajalikku kaitseriietust. Kaitsekindad olid sageli valed ning mõeldud kaitseks mehaanilise, mitte keemilise ohuteguri eest. Pooltes kontrollitud kohtades puudusid esmaabivahendid.

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul oli mõneti ootamatu, et pandipakendite tagastuspunktide töökeskkonnas nii palju puudusi esineb. «Keskkonnasäästlik eluviis ning taaskasutus on muutumas iseenesestmõistetavaks elu osaks. Ära aga ei tohi unustada töötajaid, kes aitavad meil käituda keskkonnasõbralikult,» ütles ta.

«Kontrolli tulemused näitavad, et pakendeid vastu võtvate töötajate töökeskkonda tuleb oluliselt parandada, et töötamine oleks ohutu ning tervist hoidev. Õiged kaitsevahendid, sobilik temperatuur, kätepesuvõimalus ning esmaabivahendid peavad olema tagatud igas töökohas,» rõhutas Maripuu.

Tööinspektsioon kontrollis pandipakendi vastuvõtupunkte kõigis maakondades peale Hiiumaa.

Tööinspektsioon pakub tööandjatele võimalust kutsuda ettevõttesse töökeskkonna konsultant, kes annab nõu parema töökeskkonna loomisel. Teenus on tööandjatele tasuta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles