Paet: Eesti suurus ei ole röövi lahendamisel määrav

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet lahkumas Liibanonis röövitud seitsme Eesti jalgratturi teemal ministeeriumis toimunud pressikonverentsilt.
Välisminister Urmas Paet lahkumas Liibanonis röövitud seitsme Eesti jalgratturi teemal ministeeriumis toimunud pressikonverentsilt. Foto: Priit Simson

Välisminister Urmas Paet lükkas ümber väited nagu oleks Eesti liiga väike, et suuta lahendada Liibanonis röövitud eestlaste juhtum.

Minister rõhutas «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et Eesti suurus ei ole üldse oluline röövi lahendamisel, vahendas ERR Uudised.

«Me võiksime saada üle kompleksidest oma riigi suhtes, meie riik on olnud 20 aastat iseseisev ja me võiksime rohkem usaldada oma riiki, nii, et kõik need jutud, et oleme hirmus väike ja ei saa midagi teha, on rumalus,» rääkis ta.

Paet tõi näite, et praegu on ka kaks prantslastest seltskonda röövitud, kellest üks on rohkem kui aasta ning teine peaaegu aasta vangistuses olnud.

«Prantsusmaa ei ole kõige väiksem riik, ometi on selline situatsioon,» märkis Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles