Vene saadik Eestis: Skripali juhtumis peaks ootama ekspertide otsust (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa suursaadik Eestis Aleksandr Petrov.
Venemaa suursaadik Eestis Aleksandr Petrov. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Venemaa suursaadik Eestis Aleskandr Petrov kutsus seoses Sergei Skripali väidetava mürgitamisega Suurbritannias mitte alluma tunnetele ja ootama ära asjatundjate otsuse.

Reedel peetud pressikonverentsil kutsus Petrov tuginema tõsiasjadele, ootama ära asjatundjate otsus ning mitte andma järgi tunnetetele.

Samas pidas ta võimalikuks, et sündmus võib olla Venemaa-vastane provokatsioon, näiteks projekti Nord Stream 2 põhjalaskmiseks.

«Kui pekstakse, siis ka nutame,» vastas saadik küsimusele, kuidas saab Venemaa vastata diplomaatide väljasaatmisele. Reedel tegi sellekohase ettepaneku riigikogu riigikaitsekomisjoni liige Margus Tsahkna.

Vene saadiku sõnul on ta viimastel päevadel kohtunud Eesti esindajatega ja küsinud neilt, kas nad on saanud Suurbritannialt tõendeid Venemaa seotuse kohta Salisbury juhtumiga. Petrovi väitel vastati talle: «Ei, kuid me usaldame täiesti oma Suurbritannia sõpru».

Petrov meenutas, et Skripali tütar Julia Skripal on Vene kodanik ja Venemaa uurib ise tema mürgitamist, kuid Suurbritannia keeldus andmast Venemaale üle mürginäidist, et tuvastada selle päritolu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles