PPA suleb aasta pärast Kuressaares merevalvekeskuse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meri.
Meri. Foto: Eduard Laur

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) kolib aasta pärast Kuressaarest ära merevalvekeskuse, mis tähendab, et kuus inimest kaotavad töökoha, kirjutab Saarte Hääl laupäevases lehenumbris.

«Loomulikult ei ole meeleolu hea,» sõnas PPA peadirektori asetäitja Priit Pärkna reedel pärast merevalvekeskuse töötajatega kohtumist. Tema sõnul on emotsioonid täiesti mõistetavad ja arusaadavad ning seetõttu sooviski ta isiklikult sellest rääkima tulla.

Pärkna sõnul ei ole tegemist uue otsusega. Plaanidest merevalvekeskused Tallinna koondada on räägitud aastaid. Nüüd on lihtsalt käes aeg, mil see tuleb ära teha. Kuressaares on varem suletud juba merepääste osa ja nüüd tuleb asjad pakkida ka kuuel merepiiri valvega tegeleval töötajal. Kogu Eestis tahetakse merevalvekeskuste personal viia 37 inimese pealt 26 peale.

Järgmise aasta aprillis suletava keskuse töötajatele pakub PPA uut tööd ja seda eelistatavalt Kuressaares. «Meie sõnum on, et kedagi ukse taha ei jäeta,» ütles Pärkna. Tema sõnul ei saa see loomulikult olema üks ühele, kuid võimaldatakse ümberõpet. Samas avaldas ta lootust, et vähemalt osa töötajaid saab hakata käima kasvõi vahetustega tööl Tallinna keskuses ning Saaremaa kompetents ei kao.

Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar ütles, et varsti on seoses pensionile minekutega vabanemas mitmeid teenistuskohti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles