Rikas Tallinn kui vaene maatamees (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrgu tn 9 krundile on planeeringuga ette nähtud avalikult kasutatav veekaskaadiga haljasla ja kahte avalikku ala ühendav trepp, kuid riik müüs selle enampakkumisel maha.
Võrgu tn 9 krundile on planeeringuga ette nähtud avalikult kasutatav veekaskaadiga haljasla ja kahte avalikku ala ühendav trepp, kuid riik müüs selle enampakkumisel maha. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linn on muidu suur ja võimas, aga maaomanikuna on ta kehvikute seas. Linnavara valdkonda juhtiva abilinnapea Eha Võrgu sõnul on Tallinnal nii vähe maad, et see kipub takistama kohalikule omavalitsusele seadusega pandud ülesannete täitmist.

«Kui vaadata statistikat, siis tundub esmapilgul kõik hästi olevat. 19 protsenti Tallinna territooriumist kuulub riigile, 37 protsenti linnale, 36 protsenti on eraomandis ja kaheksa protsenti on reformimata maa. 37 protsenti pole ju paha,» lausus Võrk.

Paraku moodustab linnale kuuluvast maast ligi viiendiku (19 protsenti) veekogude, Ülemiste järve ja Harku järve alla jääv maa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles