Kohus mõistis Narvas vahistatud FSB agendi Aleksei Vassiljevi Eesti-vastastes kuritegudes süüdi (9)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Vassiljev.
Aleksei Vassiljev. Foto: Ekraanitõmmis portaalist 47news.ru

Mullu novembris kaitsepolitsei poolt Narvas vahistatud FSB agent, 21-aastane Aleksei Vassiljev mõisteti 21. märtsil Harju maakohtu poolt süüdi. Kohtuotsus jõustub aprillis.

Riigiprokuratuuri avalike suhete osakonna juhataja Harry Tuul ütles Postimehele, et Harju maakohus mõistis Aleksei Vassiljevi Eesti-vastaste kuritegude eest süüdi, kuid kohtuotsus jõustub järgmisel kuul. Muid kohtuotsuse üksikasju ei soovinud Tuul veel kommenteerida.

ERR-i venekeelne uudisteportaal kirjutab, et Harju maakohus tunnistas Vassiljevi süüdi karistusseadustiku kahe sätte alusel ning mõistis ta neljaks aastaks vangi. Vassiljevi vangistus algas tema kinnipidamise hetkel 4. novembril 2017.

Kaitsepolitsei teatas mullu novembris kohe pärast Vassiljevi vahistamist, et teda kahtlustatakse karistusseadustiku paragrahvide 233 ja 2161järgi FSB agendina Eesti Vabariigi vastases vägivallatus tegevuses ning arvutikuriteo ettevalmistamises. Tema Eesti-vastase tegevuse sihtmärgid olid Eesti riigiasutused.

Vassiljev on Kingissepa elanik, kes õppis Sillamäe kutsekoolis programmeerimist ning seejärel Viru kolledžis samal erialal.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles