Omanik soovib elektrilöögist surmatud pulli eest kahjutasu

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Saaremaa Talupidajate Liidu juhatuse esimees Jaan Kiider plaanib esitada Eesti Energia Jaotusvõrk OÜ-le kahjutasunõude, kuna madalpingeliini ripakile jäänud maandustraat surmas Tõllustes tema loomakarjas pulli.

«Olin lasknud loomakarja õhtul välja ja hommikul neid vaatama minnes avastasin, et pull on surnud,» kirjeldas Jaan Kiider kolmapäeva hommikul Pihtla vallas Tõlluste külas karjamaal avanenud pilti, kirjutas Meie Maa.

Mehe sõnul ei saanud ta esialgu aru, et milles asi võib olla, kuid siis märkas, et looma külje all on karjamaa kohalt üle jooksva madalpingeliini maandustraat.

Kiider tänab õnne, et ise elektrilööki ei saanud, sest looma pöörates surises traat märja rohu peal ning oli endiselt voolu all.

Kahju suuruseks hindas ta vanas rahas umbes 20 000 krooni, kuna kahjude kahandamiseks surnud loomaga enam midagi teha ei õnnestunud ja nüüd kavatseb ta Eesti Energia Jaotusvõrgu poole pöörduda ja kahjutasu nõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles