Taliban korraldas Kabuli sõjaväehaiglas suitsiidirünnaku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani rahvusarmee sõdurid Kabuli sõjaväehaigla juures pärast tänast enesetapurünnakut.
Afganistani rahvusarmee sõdurid Kabuli sõjaväehaigla juures pärast tänast enesetapurünnakut. Foto: SCANPIX

Kuus arstitudengit said täna surma ja veel 23 vigastada Talibani enesetapurünnakus Afganistani pealinna peamises sõjaväehaiglas.

Kabuli kesklinnas asuv sõjaväehaigla on üks Afganistani suurimaid ja parima varustusega raviasutusi. NATO väed haiglat ei kasuta, kuid välismaised meedikud viibivad seal sageli, et oma Afgaani kolleege koolitada, vahendas AFP.

Rünnak leidis aset haigla territooriumil asuvas telgis, kus arstitudengid einestasid, teatas Afganistani kaitseministeerium. Kõik hukkunud ja haavatud olid meditsiiniüliõpilased.

Vastutuse rünnaku eest võttis Taliban, mille esindaja sõnul õnnestus kahel mässulisel vaatamata karmidele turvameetmetele haiglasse siseneda.

Taliban on kevade saabumisel ja suve lähenedes terrorirünnakuid intensiivistanud. Üleeile hukkus Ida-Afganistanis 36 inimest, kui mässulised ründasid tee-ehitajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles