Aasta Suurpere tiitli pälvis perekond Mäe Lääne-Virumaalt

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Mäe
Perekond Mäe Foto: Eesti Lasterikaste Perede Liit

Täna Tallinna loomaaias toimunud suurperepäeval kuulutati teistkordselt välja Aasta Suurpere aunimi, mille pälvis viielapseline perekond Mäe Lääne-Virumaalt.

Tiitli saanud perekonda tunnustati tuhande euroga.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap ütles, et otsuse tegemine oli üpris keerukas, kuna kõik pered olid väga tublid ja tugevad kandidaadid.

 Valik langetati perekond Mäe kasuks seetõttu, et tegemist on väga ühtehoidva ja aktiivse perekonnaga.

«Vanemad, kes on abielus olnud pea 25 aastat, on oma lapsi suunanud mitmesuguste hobide ja harrastuste juurde,» lisas Õunap.

 Aasta Suurpere konkursi patrooni Elle Kulli sõnul võiks perekond Mäe aktiivsus spordivallas ning ühtehoidmine olla paljudele eeskujuks.

«On ülimalt hea kuulda, et sellest lasterikkast perest on sirgununud Londoni olümpialootus,» lisas Kull. 

Rael ja Riho Mäe peres kasvavad Kärt (22), Siim (21), Epp (19), Tuule Sireli (14) ning Mattias (9).

Pereisa Riho on Rakvere ametikoolis puidu- ja sepatööde kutseõpetaja ning Rakvere põhikooli ja Rakvere gümnaasiumi tööõpetuse õpetaja. Samuti veab ta Tudu põhikoolis maadlusringi.

Pereema Rael töötab Tudu põhikoolis aednikuna.

«Ise peame end täiesti tavaliseks pereks kellel on koos tore olla ning kus kõik pereliikmed on hoitud ning armastatud,» ütles Rael Mäe.

Kokku esitati Aasta Suurpere konkursile 18 kandidaati kõigist Eestimaa paigust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles