Nõva koolijuhi vastu suunatud süüdistused tõendamist ei leidnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõva kool.
Nõva kool. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Politsei ei alustanud kriminaalmenetlust Nõva kooli direktori Andres Liivi suhtes, keda lapsevanem süüdistas vägivallas, kirjutab Lääne Elu.

„Vägivalda ei tuvastatud, seega ei ole ka kuriteo koosseisu ega kriminaalmenetluse algatamiseks alust,” ütles Haapsalu politsei piirkonnavanem Indrek Tohter Lääne Elule.

Tohter kinnitas, et politsei vestles lapse ja lapsevanemaga. Väidetavat vägivallajuhtumit Nõva koolis kontrollis politsei Lääne-Nigula vallavalitsuse pöördumise peale. Üks Nõva kooli lapsevanem ütles, et 7. märtsil vägivallatses Liiv tema lapsega. Direktor karjunud tema teismelise lapse peale, ähvardanud tüdruku koolist välja visata ja tõuganud teda. Nii lapse kui ka lapsevanema nime jätab Lääne Elu nende kaitseks avaldamata.

Lapsevanem ütles, et esitas politseile avalduse, kuid politsei ei võtnud seda vastu. „Pöördusime siis ise politseisse, et selgitada selle juhtumi asjaolud välja, et saaks selgeks, mis seal siis tegelikult juhtus,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus Lääne Elule.

Lõhmuse sõnul vald ise vägivallajuhtumit uurida ei saa. Tohtri sõnul vahejuhtum vägivallaga ei päädinud. Liiv on varem öelnud Lääne Elule, et tegemist on jõhkra laimuga. „Ma ei ole seda tüdrukut näpuotsagagi puutunud. Mingit kehalist kontakti ei olnud. Ma olin teisel pool lauda,” kinnitas Liiv.

Lõhmus ütles, et on juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks moodustanud komisjoni, kuhu kuuluvad valla haridusnõunik Kaie Talving, personalijuht Airi Läänemets ja lastekaitse spetsialist Tuuli Varik. Lõhmuse sõnul teeb komisjon juhtunust kokkuvõtte sel nädalal.

Nõva kooli hoolekogu saatis nädal pärast juhtunut, 13. märtsil Lääne-Nigula vallavalitsusele pöördumise, milles öeldakse, et Liiv ei sobi koolidirektoriks. „Isik, kes on kasutanud vägivalda õpilase suhtes, ei ole sobilik töötama haridusasutuses, sest on ohuks teistele õpilastele ja õpetajatele,” leidis hoolekogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles