Galerii ja video: Suure Reede ristitee läbi Tallinna vanalinna kirikute (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suure Reede keskpäeval Tallinna Jaani kirikust alanud oikumeeniline ristitee viis läbi 14 peatuspunkti Tallinna vanalinna kirikutes. 

Kirikukalendri ühel kõige olulisemal päeval läbiti mõtiskluste saatel 14 peatuspunkti Tallinna vanalinna kirikutes, mõeldes kannatusele, lunastusele ja inimkonna Päästjale.

Tallinna Jaani kirikust alguse saanud ristiteekond kulges üle Vabaduse väljaku ja Raekoja platsi Peeter-Pauli katedraali, sealt edasi Oleviste kirikusse ning viimaks jõuti välja Tallinna Toomkirikusse. 

Kristuse ristitee (Via Crucis) ehk valutee (Via Dolorosa) on Jeesuse surmapäeva mälestamine ja mõtteline kaasaskäimine tema kannatusteel. See traditsioon on pärit palveränduritelt, kes Jeesust jäljendades käisid Jeruusalemmas läbi sama teekonna, mille Issand suurel reedel kohtukojast hauakoopani läbis. Läbi aegade on sellest välja kujunenud 14 peatusega palveteekond.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles