TJA ja päästeamet kontrollivad Põhja-Tallinnas gaasiseadmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasiseade peab olema korras, õigesti ühendatud ja nõuetekohaselt hooldatud.
Gaasiseade peab olema korras, õigesti ühendatud ja nõuetekohaselt hooldatud. Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA), Põhja-Tallinna linnaosa, päästeamet ja politsei- ja piirivalveamet kontrollivad Põhja-Tallinna gaasi tarbivates kortermajades gaasipaigaldiste korrasolekut ning kohustusliku vingugaasianduri olemasolu.

Lisaks jagatakse elanikele gaasiohutuse infomaterjale ning nõuandeid probleemide lahendamiseks, teatas TJA pressiesindaja teisipäeval BNS-ile. Kontrollide ja nõustamisega Põhja-Tallinnas alustati kuu aega tagasi ning jätkatakse kogu käesoleva aasta vältel. Põhja-Tallinnas on umbes 10 000 gaasi tarbivat majapidamist.

Seniste kontrollide tulemused näitavad, et kodutarbija gaasipaigaldistega seotud probleemide peamisteks põhjusteks on hooldamata gaasiseadmed, põlemiseks vajaliku õhu ebapiisav juurdevool ning omavolilised ja ebaseaduslikud ümberehitustööd. Lisaks puudub paljudes majapidamistes 1. jaanuarist kohustuslikuks muutunud vingugaasiandur.

TJA paneb gaasiga kortermajade elanikele südamele, et probleemide ja õnnetuste ärahoidmiseks tuleb gaasiseadmeid regulaarselt kontrollida ja hooldada. Korteris asuva gaasipaigaldise nõuetele vastavuse eest vastutab iga korteriomanik ise. Kortermaja trepikodades oleva gaasitorustiku eest vastutavad korteriühistu liikmed ühiselt.

Igasugune korterisisene gaasipaigaldise ümberehitamine tuleb kooskõlastada kortermaja kaasomanike ning korteriühistuga. Gaasitöid - projekteerimine, ehitamine, paigaldamine, demonteerimine, remontimine - ei tohi kunagi teha ise, neid võib teha üksnes eripädevusega isik, kelle kohta leiab teavet majandustegevuse registrist. Info gaasitööde tegijate kohta ning kodutarbija gaasiohutuse kohta laiemalt on kättesaadav TJA kodulehelt.

Lisaks tuletab TJA meelde, et alates sellest aastats on vingugaasianduri paigaldamine kohustuslik nendesse eluruumidesse, kus on korstnaga ühendatud gaasiseade. Päästeamet lisab, et igas eluruumis peab olema ka suitsuandur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles