Trinidadis ja Tobagos vangis olnud eestlane pääseb alles aasta pärast karistuse lõppu koju

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Kariibi mere riigis Trinidadis ja Tobagos kokaiiniäri eest vanglakaristuse ära kandnud eestlane pääseb aprillis lõpuks pärast bürokraatia kadalipu läbimist saareriigist koju Eestisse.

Trinidadi ja Tobago kohus mõistis Eesti kodaniku Vaido 2013. aastal kokaiinivedamise eest neljaks aastaks vangi, kuid mees on veetnud trellide taga juba üle viie aasta.

Mees kandis vanglas ära oma nelja-aastase karistuse, pärast seda paigutati ta kinnisesse väljasaatmiskeskusesse. Teisipäeva seisuga on Vaido olnud saareriigis trellide taga viis aastat ja 23 päeva.

Saareriigi immigratsiooniamet alustas pärast vangistusaja lõppu eestlase suhtes menetlust, et uurida, kas ta on rikkunud riigi immigratsiooniseadusi, kirjutab Trinidadi ja Tobago meedia.

Kohtunik Gilian Lucky andis märtsi alguses toimunud kohtuistungil korralduse toimetada immigratsiooniametisse Vaido passi ja ID-kaardi koopiad, et kiirendada tema suhtes algatatud menetlust. Eile toimunud istungil andsid immigratsiooniametnikud kohtunikule teada, et vajalikud menetlustoimingud saavad tehtud lähinädalatel ning mees saab 23. aprillil koduteele asuda.

Vaido Eestisse saatmiseks pidi Trinidadi ja Tobago rahvusliku julgeoleku ministeerium heaks kiitma kolme julgeolekuametniku saatmise temaga kaasa, et nad eskordiksid mehe Eestisse.

Eestlase advokaadid Ravi Rajcoomar ja Indarjit Seuraj on varem kohtus öelnud, et Vaido on valmis maksma ise oma lennupileti eest ja ta ootab võimalust riigist lahkumiseks.

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles märtsi alguses Postimehele, et ministeerium on Eesti kodaniku kinnipidamisest teadlik.

Eestil ei ole Trinidadil ja Tobagol diplomaatilist esindust, kuid riikides, kus Eesti saatkonda või aukonsulit ei ole, käib konsulaarabi läbi nende Euroopa Liidu riikide esinduste, mis on kohapeal olemas. Sellistel juhtudel palub välisministeerium mõne Euroopa Liidu riigi saatkonna konsulil vahendada suhtlust kohalike ametivõimudega ja vajadusel külastada kinnipeetut.

Eesti kodaniku vabanemisel Trinidadi ja Tobago kinnipidamisasutusest väljastab Euroopa Liidu riigi esindus talle erakorralise reisidokumendi, millega on võimalik riigist lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles