«Ka siis olid inimesed õnnelikud»: koolipapa Hendrik Agur kommenteeris Vene telekanalile skandaalset kontserti (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Adolfi Gümnaasiumi juht Hendrik Agur.
Gustav Adolfi Gümnaasiumi juht Hendrik Agur. Foto: Tairo Lutter

Koolinoorte poolt ette kantud nõukogude lööklaulude kontsert aitab inimestel oma maa ajalugu meeles pidada ning seda poole sajandi pikkust perioodi ei maksa häbeneda, ütles Gustav Adolfi Gümnaasiumi (GAG) direktor Hendrik Agur Vene telekanalile NTV.

18. märtsil toimus laialdast pahameelt põhjustanud kontsert «Krasnaja Strela», kus GAGi estraadiansambel ning koolinoored ja elukutselised lauljad esitasid Nordea kontserdimajas aastakümneid tagasi kõlanud lööklaule. 

Telekanali NTV uudisloo teinud reporter räägib taustal, et gümnaasiumi ansambli basskitarrist ja ühtlasi õppeasutuse direktor Hendrik Agur poleks isegi halvimas unenäos saanud ette kujutada, et teda süüdistatakse ideoloogilises diversioonis. Reporteri sõnul oli idee korraldada õpilaste kontsert nõukogude hittidest justkui karu, mis astus Eesti haridusministeeriumi ametnike kõrvadele.

«Hakati pahandama, et mis see olgu, nõukogude muusika…,» meenutas Agur sündmuste käiku NTV-le.

Reporter mainib vallandamisähvardusi, millele vaatamata Agur ikkagi kontserdi korraldas, ning toob esile, et «Miljon roosi», «Arlekiin» ja teised hitid kooliõpilaste esituses tõid kokku saalitäie täiskasvanuid.

Kõigile süüdistustele okupantidele poolehoiu avaldamises vastab Agur, et see on vaid muusika, mis loodi teiste seas ka Balti autorite poolt.

«Et inimesed teaksid oma maa ajalugu ja pole vaja häbeneda, et viiskümmend aastat oli ikkagi nõukogude aeg. Ka siis olid inimesed õnnelikud,» ütles Agur.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles