Kodu kõrval hakkasid vihisema kuulid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märklaud laskepaigas. Läheduses elavate inimeste sõnul lendavad kuulid aga ka ohtlikult lähedal nende kodudele.
Märklaud laskepaigas. Läheduses elavate inimeste sõnul lendavad kuulid aga ka ohtlikult lähedal nende kodudele. Foto: «Pealtnägija»

63-aastane Helgi ja 62-aastane Raul Linde elavad Lääneranna vallas Peantse külas. Mitukümmend aastat oli paar elanud rahus ja vaikuses, kuid mullu detsembri viimasel päeval hakkasid üle küla vahetpidamata kostma kohutavad kärgatused.

«Siis, kui hakkas valgeks minema, hakkasid paugud käima. Nii pimeda tulekuni välja,» rääkis Raul. «See oli sõda,» lisas Helgi. Kaks kilomeetrit eemal elav Jüri Leinpuu arvas üldse, et naabrid on läinud hulluks ja ilutulestikuga liiale. Kuna kohalikud kuulsid laskepaigast alles siis, kui tulistamine juba pihta hakkas, pidasid nad seda isetegevuseks.

Kui asuda uurima seadusandlust, selgub põnev juriidiline iseärasus: laskepaigal ja -tiirul on vahe. Kui tiirul on seadustes reeglid pedantselt paigas, siis laskepaiga kohta kehtib kaks üldsõnalist ohutuspunkti. Seetõttu ongi üha rohkem hakanud  Eestis tekkima tiirude asemel just laskepaiku, sest nende puhul kehtivad leebemad nõuded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles