Erametsaliit: roheaktivism ja omandivaenulikkus liidab metsaomanikke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine mets. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Lumine mets. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: SANDER ILVEST/

Eesti Erametsaliidu teatel on roheaktivism ja omandivaenulikkus üha enam metsaomanikke koonduma sundinud.

Viimase kolme kuuga on Eesti Erametsaliidu katuse alla lisandunud üle tuhande liikme, mida on tavapärasest mitu korda rohkem. Kui aasta alguses liitus Eesti üks vanimaid metsaühistuid Rakvere Metsaühistu, siis nüüd on liitujaks üks nooremaid – Vooremaa Metsaühistu.

«Metsaomanike ühenduste praegune aktiivne koondumine esindusorganisatsiooni on märk omandivaenulikest ja populistlikest tendentsidest meie ühiskonnas – üksi ollakse kaitsetumad,» ütles Erametsaliidu esimees Mikk Link.

«Kahjuks näeme, et ka poliitikas kasutatakse järjest enam äärmuslikke loosungeid ning omandiõigust jalge alla trampivat tooni. Metsaühistud liituvad erametsaliiduga, kuid metsaomanikele soovitaks omakorda liituda kohalike ühistutega, sest siis oleme veelgi tugevamad – meie kellegi huvi pole lasta end viia olukorda, kus populistid hakkavad dikteerima, mida metsaomanik metsas teha võib,» lisas ta. 

Vooremaa Metsaühistu juhatuse esimees Harry Pütsepp ütles metsaspetsialisti ja piirkondliku ühistu esindajana on tal valus lugeda poliitikute seisukohti, et veelgi enam tuleb metsaomaniku tegevust piirata. Ta lisas, et Vooremaa Metsaühistu peamiselt väikemetsaomanikest koosnev liikmeskond majandab oma metsa oluliselt tagasihoidlikumalt kui seadus lubab. «Hirmud täiendavatest piirangutest panevad metsaomanikke oma metsi pigem müüma kui ise majandama,» kommenteeris Pütsepp.

Eesti Erametsaliit on erametsaomanike esindusorganisatsioon, kelle liikmeteks on metsaühistud. Erametsaliidu eesmärk on kaitsta ja esindada metsaomanike huve, et tagada omanike tegevusvabadus metsade jätkusuutlikul, säästlikul ning tulutooval majandamisel. Praegu kuulub Eesti Erametsaliitu 22 metsaühistut, kellel on kokku 7300 metsaomanikust liiget ja liikmete omandis on kokku 370 000 hektarit metsamaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles