Kirjastaja: Stalnuhhini lasteraamatuid ostetakse hästi

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Stalnuhhin
Mihhail Stalnuhhin Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu liikme Mihhail Stalnuhhini (Keskerakond) kirjutatud lasteraamatuid välja andev kirjastus Argo kinnitab, et projekt on olnud äriliselt edukas ja raamatud head. Eile avaldas ERR, et parlamendisaadik lasi möödunud aastal endale kuluhüvitistena välja maksta 4300 eurot enda kirjutatud lasteraamatute eest.

Kirjastuse Argo juhatuse liige Lea Adamson ütles, et projekt Stalnuhhini lasteraamatutega on olnud äriliselt edukas. «Need on väga head lasteraamatu ja neid soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus. Meie nägime selles ikkagi puhast ärilist eesmärki, et seda on võimalik müüa ja neid raamatuid ka ostetakse,» rääkis Adamson.

Raamatute tiraaž on konfidentsiaalne info, mida kirjastus lepingu järgi ei avalda või seda, kas Stalnuhhin ostetud raamatute pealt ka autoritasu saab. Adamsoni sõnul jääb raamatu tiraaž tavaliste Eestis trükitud raamatute tiraažidega samasse ehk ligikaudu tuhande eksemplari kanti.

Raamatute nagu «Kuidas mägrapoiss mesilasi üle luges ehk metsalood» hind jääb poes 17 euro kanti. Stalnuhhin ostis oma raamatud umbes 12-13 euro eest, et neid siis enda sõnul suveniirideks jagada.

Poliitik esitas riigikogu kantseleile taotlusi raamate eest tasumiseks igakuiselt mullu jaanuarist kuni novembrini. Enamasti laskis ta kinni maksta korraga 30 raamatut, aga näiteks novembris 55 raamatut. Kogusumma aasta peale tuli 4331 eurot ja 29 senti.

Stalnuhhin tunnistas ERRi uudisteportaalile antud intervjuus, et ta kasutab kirjutatud lasteraamatuid enda esindamiseks ja paneb välja igasuguste lasteürituste auhindadeks.

Riigikogu esimees Eiki Nestor (SDE) ütles, et tema arvates annavad kogu kuluhüvitiste saaga kohta – nii Stalnuhhini kui ka mõne EKRE liikme ostude – hinnangu valijad. «See on kõige ausam ja õigem hinnang. Need inimesed, 101 rahvasaadikut on siia valijate poolt valitud, sellised nad on, järeldused teevad valijad ise,» lausus Nestor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles