Politseinikud kontrollisid Harjumaal bussides turvavöö kasutamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussirool. Foto on illustreeriv.
Bussirool. Foto on illustreeriv. Foto: Andres Haabu / Postimees

Liikluspolitseinikud peatasid kolmapäeval Harjumaal kaug- ja lähiliinide busse, et kontrollida, kas inimesed on nendes turvavöö kinnitanud.

Kolmapäeva lõunaks oli kolmes paigas, Tallinn-Narva, Tallinn-Pärnu ja Tallinn-Tartu maantee ääres, kontrollitud 27 bussi ning vaid ühes bussis olid kõikidel reisijatel turvavöö kinnitatud, edastas Põhja prefektuuri pressiesindaja. Lahtised turvavööd paistsid silma Harjumaa siseselt sõitvates bussides, lisas ta.

«Seekord piirdusid politseinikud bussijuhtide ja reisijate hoiatamisega. Aga kui tulevikus näeme bussi astudes tuttavat vaatepilti, kus inimesed üritavad kiiresti vööd peale panna, siis ei saa välistada, et hakkame järgmistel kordadel lahtise turvavööga reisijaid karistama,»ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse patrulltalituse juht Varmo Rein.

Politseinik tuletas meelde, et võimalusel pannakse kinni ka oma pagas. «Ka kerge kohver või kott võib äkilise manöövri või pidurduse tõttu raskeid vigastusi tekitada. Hea oleks, kui suured kohvrid oleksid bussi pagasiruumis või kinnitatud nii, et need ei pääseks liikuma,» sõnas Rein.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles