Eesti laev patrullib karile sõitnud Vene aluse lähistel

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti laev patrullib Vaindloo saare lähistel.
Eesti laev patrullib Vaindloo saare lähistel. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Piirivalveamet saatis karile sõitnud Vene kaubalaeva lähistele patrullima piirivalvelaeva Vapper, mis on vajaduse korral valmis kohe tegutsema.

«Piirivalveamet hoiab sündmustel silma peal ja suhtleme nii Soome kui ka Vene kolleegidega,» ütles piirivalveameti pressiesindaja Kaisa Pungas Postimees.ee'le.

Tema sõnul läheb piirivalvelaev Vapper patrullima Vaindloo saare juurde ja jääb sinna seni, kuni päästeoperatsiooni lõppemiseni.

«Kui midagi peaks juhtuma, siis on alus kohe valmis reageerima,» lisas Pungas. Kuna õnnetus toimus seitsme miili kaugusel Eesti majandusvööndi piirist, siis jääb Vapper esialgu Eesti vetesse.

Reostustõrjelaev Kati jääb praegu Kunda sadamasse, kuid on samuti reostuse korral kohe valmis välja sõitma. Hetkel merereostust avastatud ei ole.

Soome lahel Venemaa territoriaalvetes sõitis karile Vene kaubalaev Lotos, Soome piirivalve merepäästeüksuse helikopter toimetas 12 merehädalist Kotkasse.

Llaev sõitis karile majakasaarel, mis asub Suursaarest 10 meremiili lõunas, alus vajus 10-kraadisesse kreeni, kuid ohtu ümberminekuks pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles