Uurija: nelja inimese tapmise ülestunnistamist ei saa ju kellelegi peale sundida (15)

Irina Kablukova
, vene toimetuse reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise kriminaalpolitseiniku Aleksandr Žegulovi vedamisel on avastatud palju eriti raskeid kuritegusid. Tema töö tulemusena on kohtutes eluaegse vangistuse saanud nii sarimõrvar Juri Ustimenko kui ka Sillamäel oma naabrid tapnud kolmikmõrvar Boriss Barmotin. Eluaegse vangistuse saanud nelikmõrvari Anatoli Nikolajevi juhtumit peab Žegulov tavaliseks olmetapmiseks.
Endise kriminaalpolitseiniku Aleksandr Žegulovi vedamisel on avastatud palju eriti raskeid kuritegusid. Tema töö tulemusena on kohtutes eluaegse vangistuse saanud nii sarimõrvar Juri Ustimenko kui ka Sillamäel oma naabrid tapnud kolmikmõrvar Boriss Barmotin. Eluaegse vangistuse saanud nelikmõrvari Anatoli Nikolajevi juhtumit peab Žegulov tavaliseks olmetapmiseks. Foto: Eero Vabamägi

Kas sel nädalal presidendilt armu saanud Kohtla-Järve nelikmõrvar Anatoli Nikolajev hullutas ajakirjanduse abil ära avaliku arvamuse? Ilmselt, sest tapja Nikolajevi kohta kasutatav väljend «süütu» on saanud meedias nüüdseks pigem tavapäraseks.

Nikolajevi kahekümne aasta tagust tapatööd uurinud ekspolitseinik Aleksandr Žegulov pole sel teemal seni avalikult sõna võtnud. Ta leiab, et Nikolajevi kõigis kolmes kohtuastmes süüdi jäämine ei vaja täiendavaid kommentaare.

Ent suure avaliku huvi tõttu otsis Postimees endise keskkriminaalpolitsei Ida piirkonna talituse juhi ja praeguse politseipensionäri Žegulovi üles ja veenis teda vajaduses selle nelikmõrva avastamise asjaoludest taas rääkima. Toonase uurimise juhi seisukohta pole ajakirjandus aastate jooksul küsinud. Nüüd selgubki, et selles loos on huvitavaid ja seni rääkimata nüansse.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles