Noorte laulu- ja tantsupidu maksis ligi 2,5 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsupidu.
Tantsupidu. Foto: Erik Prozes

Noorte laulu- ja tantsupeo «Mina jään» läbiviimiseks ja ettevalmistamiseks kulus 2,47 eurot, seisab Eesti Laulu- ja Tantsupeo sihtasutuse eelmise aasta tegevusaruandes.

Peo kunstilise teostuse kulud ulatusid 371 022 euroni ja autorite ühingule tuli piletulu pealt maksta 29 136 eurot. Kommunikatsioonikuludeks läks 238 528 eurot ning tegev- ja kõrgema juhtkonna töötasudeks arvestati 55 347 eurot. Sihtasutuse majandusaasta kahjum moodustas 276 753 eurot.

«Tihe turunduskoostöö toimus meediasponsor Eesti Meediaga, mida saab tagantjärele hinnata väga suureks õnnestumiseks – eales varem ei ole laulu- ja tantsupeo sõnumid niivõrd nähtavad olnud niivõrd mitmekesises kanalivalikus,» seisab sihtasutuse tegevusaruandes.

«Laulupeo digikampaania kogus terve perioodi vältel üle 2,6 miljoni kontakti. Kuna kampaania oli jagatud kaheks, on unikaalsete kontaktide arv hinnanguline, kuid Eesti Meedia ja meie meediakonsultandi hinnangul võiks selleks olla umbes 525 000.»

Kokku osales XII noorte laulu- ja tantsupeo loomisel umbes 37 000 inimest ja rongkäigus 39 000 inimest. Laulu- ja tantsupeo kava kandsid ette kokku 35 792 noort esinejat 1438 kollektiivist. Tantsupeoetendusel kanti ette 27 teost ja repertuaari omandamiseks tehti kokku 351 eelproovi. Laulupeokontserdil kõlas 44 teost ja nende omandamiseks tuli teha 268 eelproovi.

Postimees kirjutas mõned päevad pärast suurpeo toimumist, et «Mina jään» saanuks olla palju võimsam ning inimestele paremini jälgitav, kuid rahandusministeerium ei näinud lisarahastuseks võimalusi.

Laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juhataja Aet Maatee sõnul oli peo läbiviimise kogueelarve maht 2,7 miljonit eurot. Sellest summast 1,4 miljonit eurot moodustas riigieelarvetulu ja ülejäänud 1,3 miljonit eurot kaeti eeldatavast piletimüügist, sponsortoetustest ja eelmiste perioodide omavahendite jäägist.

Olgugi et selle aasta noorte laulu- ja tantsupeo eelarve oli ligi miljon eurot suurem kui eelmise, 2011. aastal toimunud noortepeo «Maa ja ilm» eelarve, tuleb arvestada, et hinnad on ajaga kallinenud ning eestvedaja sõnul tuli sel aastal pingul eelarve tõttu paljust loobuda, kirjutas Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles