Lumetorm jõudis Eestisse (15)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilmateenistus teatas, et öösel saabub Eestisse tugev lumetorm. Et eile valitses kohati täielik tuulevaikus ja lund polnud kusagil, kahtlustasid mõned, et ilmamehed teevad aprillinalja. Ei teinud.

Milline nägi välja sinu hommik? Jaga tormi- ja lumepilte! 
vihje@postimees.ee

"Aktiivne madalrõhkkond on Poolast teel Eesti kohale ning ööl vastu esmaspäeva laieneb üle Eesti lume- ja lörtsisadu," teatas Riigi ilmateenistus. Sadu on prognoosi järgi mitmel pool tugev ja samuti on teedel jäiteoht.

Lumesaju tõenäosus on suurem Põhja-, Lääne- ja Kesk-Eestis, kohati tuiskab. Oodatav lumekihi paksus on 8-12 cm. Kirde- ja põhjatuule puhangud ulatuvad rannikualadel kuni 17 m/s, päeval Lääne-Eesti saartel kuni 20 m/s.

Lumetorm möllas kollasega märgitud maakondades.
Lumetorm möllas kollasega märgitud maakondades. Foto: Riigi Ilmateenistus

Tuule kiirus ulatus kuni 20 meetrini sekundis ning lumekihi paksus on kuni 12 sentimeetrit.

Kella 22 paiku vahendas teeilmakeskus fotosid Eesti eri paigust, kus oli näha, et sadu on muu hulgas jõudnud nii Saaremaale kui ka Lõuna-Eestisse.
 

Esmaspäeva hommik Hiiumaal
Esmaspäeva hommik Hiiumaal Foto: Lugeja foto

Maa kattus lume koheva valge vaibaga

Varahommikul on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel soolamärjad või soolalumesegused.

Paljudes kohtades sajab lund, lörtsi või vihma, kusjuures lumesadu on tugevam Põhja- ja Lääne-Eestis. Kohati tuiskab. Teepinna temperatuurid on napilt miinuspoolel ning teedel võib olla jäidet.

Prognoosi kohaselt jätkub täna sadu terve päeva. Enamasti sajab lund ja lörtsi, ida pool lörtsi ja vihma. Kohati on sadu tugev, saju intensiivsus väheneb alles õhtul. Täna tuleb seega valmis olla talvisteks teeoludeks ja libeduseks, seda eeskätt väiksematel teedel ning Põhja- ja Lääne-Eestis.

Lumevaip Tapa kaitseväelinnakus esmaspäeva hommikul.
Lumevaip Tapa kaitseväelinnakus esmaspäeva hommikul. Foto: Lugeja foto
Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles