Eestile tehtud kingitusi: kihelkonna värvidest klaveriloomadeni

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avastamisrõõmu jagub ka lumisel kevadel kõigile ja ilmast hoolimata!
Avastamisrõõmu jagub ka lumisel kevadel kõigile ja ilmast hoolimata! Foto: Foto: Ilona/pixabay.com

Terve rida põnevaid näitusi ning hulk uusi raamatuid ilmestavad Eesti juubelikevadel. Alanud nädalasse mahub ka mustkunsti ja lavakunsti ning algab 100-aastasele Eestile pühendatud matkasari.

ESMASPÄEV, 2. aprill

Eestile tehtud kingitustesarjast "Kunst raamatukokku" avatakse üheaegselt koguni kaks kunstinäitust: Lääne-Virumaa Keskraamatukogus saab vaadata noorkunstnik Karola Ainsari akvarell- ja akrüülmaale. Tallinna Keskraamatukogus on nüüdsest eksponeeritud kunstnik Charlotte Chrisabel Karnioli isikunäitus "Looduse võlu".

TEISIPÄEV, 3. aprill

KOLMAPÄEV, 4. aprill

4.-7. aprillini toimub Eesti Näituste messikeskuses mess "Eesti ehitab 2018", mille teabeprogramm keskendub Eesti ehitusturu arengusuundadele meie riigi juubeliaastal. Messi raames kulmineeruvad mitmed EV100 juubeliaasta puhul käivitatud konkursid: selguvad Aasta Katus, Aasta Tehasemaja ning Aasta Betoonehitis.
4.-7. aprillini esineb Võru segakoor Tervis Istra rahvusvahelisel koorifestivalil Horvaatias. Koor esitab tuntud Eesti heliloojate loomingut ning tutvustab sealjuures ka Eesti rahvarõivaid.

NELJAPÄEV, 5. aprill

Tallinnas, Rahvusraamatukogu 6. korruse näitusesaalis avatakse näitus "Maapäev 100". Avamisel viibivad Eesti Rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo, Riigikogu esimees Eiki Nestor ja ajaloolane Toomas Hiio. Näitus jääb avatuks 19. maini ning tähistab Eesti Vabariigi ja Rahvusraamatukogu 100. sünnipäeva.

REEDE, 6. aprill

  • Kell 9 algab Kohtla-Järvel Järve Vene Gümnaasiumis Ida-Virumaa noorte kunstiturniir "Vabana sündinud". Noorte kunstiturniir on erakordne reaalajas toimuv kunstivõistlus, kus osalejate käe all peab valmima koha peal etteantud teemal suuremõõtmeline akrüülmaal ja selle kaitsekõne.
  • Kell 12 toimub Kuressaare Kultuurikeskuses vaatemänguline kogupere kontsert-etendus "Klaveriloomad. Elu muusikas". Eesti erinevates paikades toimuv kontsert-etendus kutsub rändama sõnadeta muusika ja kunsti maailma. Selgub, et elul Eestis ja klaveri sees on nii mõndagi ühist.
  • Kell 19 algab Tallinnas Viru hotelli restoranis Merineitsi Eesti sajandile pühendatud revüülavastus "Forever Young", mis räägib vaimuka loo armastusest ja vabadusest, iseseisvusest ja isepäisusest.
  • Kell 19.30 toimub ARS’i maja Tallinnas (Pärnu mnt 154, ruum nr 335) viimane kuulamissessioon sarjast "Sada helimaastikku stuudios 335".
  • Eesti Jazzliit ja Jazzkaar jõuavad aprillis Suurbritanniasse, kus osaletakse festivalil Gateshead International Jazz Festival 2018. 7. aprillil esinevad esinevad Kadri Voorand Quartet, Voorand-Koikson-Sooäär-Daniel ja Heavy Beauty.

LAUPÄEV, 7. aprill

7.-8. aprillini peetakse Soome ülikoolilinnas Tamperes Tuglase seltsi eestvõttel kevadist Mardilaata (Martinmarkkinat). Teiste hulgas esineb Eestile ja eestlastele pühendatud Mardilaadal mustkunstnik Meelis Kubo, kes on oma esinemistega üle kümne aasta lõbusalt jahmatanud nii suuri kui väikesi siin Eestis ja kaugemalgi. Kubo on esinenud erinevates telesaadetes ja teinud mustkunstietendusi paljudes teatrites.

PÜHAPÄEV, 8. aprill

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles