Lenk: Lääs sekkus jõhkralt Venemaa presidendivalimistesse (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimar Lenk
Heimar Lenk Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Keskerakondlasest riigikogu liikme Heimar Lengi arvates sekkusid lääneriigid jõhkralt Venemaa presidendivalimistesse, kui kinolinale toodi film «Stalini surm», vahendas ERR

«Ma võin sulle, Margus (samuti saates osalenud Margus Tsahknale - toim) öelda niimoodi, et tegelikult läänemaailm ise sekkus praegu väga jõhkralt Venemaa valimistesse,» ütles Lenk.« Lasti välja film «Stalini surm» - see oli absoluutselt selle režiimi vastu, see oli absoluutselt valimiste atmosfääri rikkumine ja rahva mõtlema panek, see tõmbas alla valimiste autoriteeti.»

«Tead Heimar, see oli sinu poolt kõige ausam ülestunnistus, mida sa tegelikult mõtled - et kui lääneriigid mõistavad hukka stalinistlikku režiimi, siis me sekkume tänastesse valimistesse,» vastas Tsahkna.

Lenk avaldas saates ka arvamust, et tema jaoks pole piisavalt tõendeid, et Salisbury keemiarünnaku taga on Venemaa ja ütles, et kui Eesti poleks ühinenud lääneriikidega ega poleks saatnud välja Venemaa kaitseatašeed, oleks see avanud Eesti ja Venemaa suhetes uue peatüki.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu märkis Lengi väljaütlemisi kommenteerides, et saadik on oma arvamustes iseseisev. «Kuid Eesti oli ja on solidaarne Euroopa Liidu liikmesriikidega ja meie liitlastega sellise väga kahetsusväärse sündmuse puhul ning arusaadavalt valitsus seoses tekkinud olukorraga reageeris,» lisas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles