Sakkov: inimesed ei pea lendude pärast muretsema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk
Estonian Airi lennuk Foto: Toomas Huik

Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov kinnitas Kuku raadiole antud intervjuus, et Islandi vulkaanipurske tõttu ei pea lähiajal lende planeerinud inimesed muretsema.

Erik Sakkov märkis Kukule antud intervjuus, et kindlasti õpetas eelmise aasta tuhakriis palju ja need ametnikud, kellest lendamine sõltub, ei tee oma otsuseid enam nii tormakalt.

Sakkov lisas, et eelmisel aastal ehmatasid ametnikud ära ja lendamine keelati, alles hiljem hakati uurima, milliseid marsruute saab kasutada ja kus lendamine tõesti võib lennukitele ohtlik olla.

Sakkov selgitas, et amet nimega Eurocontrol hakkas ka eelmisel aastal andma välja info selle kohta, kust on ohutu lennata ja milliseid alternatiivseid teid saab kasutada. Eurocontrol on saanud ka palju uut tehnikat, millega saab tuha hulka õhus mõõta.

Nädalavahetusel hakkas purskama Islandi kõige aktiivsem vulkaan Grimsvötn, mistõttu tuli kinni panna Islandi õhuruum, kuid Euroopas praegu tuhaprobleeme pole.

Sakkov ütles, et juba eile hakkasid murelikud inimesed ka Tallinna Lennujaama helistama ja uurima, kas on karta lennuliikluse seiskumist, tema sõnul ei pea inimesed muretsema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles