VIDEO Viktor «doktor» Vassiljev: rahvasaadiku tervis on rahva kalleim vara

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogus toimuva tervisenädala raames tunnistas keskerakondlasest rahvasaadik Viktor Vassiljev, et riigikogulaste tervis pole kiita ning tihti käivad kolleegid ka tema käest nõu küsimas.

«Mina oma saates analüüse võtta ei saa, mul on ainult kaamera ja telefon – need ei ole mingisugused ravivahendid,» rääkis Vassiljev.

«Inimene saab perearstilt ladinakeelsete sõnade ja numbritega paberi ja ta ei oska nendest aru saada,» tunnistas Vassiljev, et inimesed pöörduvad tihti tema poole ka sooviga oma analüüse tõlgendada. Riigikogus toimuvat tervisenädalat pidas ta heaks eeskujuks.

«Inimene veerib mulle paberilt ja enamasti ma suudan need ära tõlkida,» lisas ta.

«Meie kolleegide tervis on üsna nigel,» kommenteeris Vassiljev riigikogu liikmete seisu, «paljastamata delikaatseid isikuandmeid – nii üks kui teine on minu käest ikka nõu küsinud.»

«Aga kontrollima peab – rahvasaadiku tervis on rahva kalleim vara.»

Südamenädala eestvedajad perearst Eero Merilind ja südamearst Margus Viigimaa tõid välja, et südamehaiguste osakaal on Eestis 25 aasta jooksul poole võrra vähenenud, kuid arenguruumi on küllaga.

Kõige halvema harjumusega tõi Viigimaa välja suitsetamise, aga ka liigsuure stressi, mille vastu aitaks kas juba tundi looduses jalutamist iga päev.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles