VIDEO Perekond Repinski: laps tööl kaasas on ainuõige valik

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Värskelt lapsevanemateks saanud riigikogu liikmed Siret Kotka-Repinski ja Martin Repinski tunnistasid, et et kujutaks ette tööpäevi lapsest eemal. «Laps ja töö käivad käsikäes ning ma ei kujuta ette, et loobuksin ühest teise kasuks,» sõnas naine.

«Tervist peab ikka kontrollima, eriti kui töö on närviline,» selgitas Martin Repinski, miks tema koos perega otsustas tervisenädala raames vereanalüüse andma minna.

Koos vanematega oli riigikogus kaasas ka abielupaari laps.

«Enamus päevadel on laps kaasas, ta on veel nii väike, et vajab oma vanemate tähelepanu,» selgitas Siret Kotka-Repisnki, «minu jaoks on see ainuõige valik, kuid see on iga naise otsus, kas ta saab ja tahab last kaasa võtta.»

«Minul käivad laps ja töö igapäevaselt käsikäes ning ma ei kujuta ette, et ma loobuksin ühest teise kasuks. Mõlemad on mulle väga kallid,» lisas naine.

«Ema peab oskama väga hästi planeerida, kuid palju sõltub ka sellest, milline on laps,» andis värske ema nõu, «meie laps on väga rahulik ja meil pole Martiniga olnud ühtegi ööd, kus oleksime magamata.»

«Emad-isad, kellel sellist õnnistust pole, peavad ilmselt teisi valikuid tegema, kuid palju oleneb ka töökeskkonnast, kas seda lubatakse ja võimaldatakse.»

«Mina näiteks tunnen end rahulikumalt ja keskendun tööle paremini, kui laps on kaasas ja tean, et temaga on kõik korras,» lisas Repinski.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles