Saaremaa riigigümnaasiumi rajamine võib maksma minna 10 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiruum.
Klassiruum. Foto: Margus Ansu

Kuressaares 2021. aastal avatava Saaremaa riigigümnaasiumi rajamine võib riigile maksma minna 10 miljonit eurot, kirjutab Saarte Hääl.

Haridusminister Mailis Repsi ja Saaremaa vallavanema Madis Kallase allkirjastasid kokkuleppe kooli rajamiseks teisipäeval. Leping oli Eestis omataoliste seas kaheksateistkümnes ehk viimane, kirjutab leht.

Uues koolis on kohti 540 õpilasele, mis vallavanema sõnul tagab selle, et gümnaasiumiharidus on kättesaadav kõigile.

Kooli nimeks saab Saaremaa gümnaasium, mis tähendab, et uues hoones alustab täiesti uus kool, mitte ei võeta üle mõne senise kooli identiteeti. «See oli kogukonna soov,» ütles Reps lehele.

Vald korraldab enda pidamisel Kuressaare linnas asuvad gümnaasiumid riigigümnaasiumi tegevuse alustamise ajaks ümber põhikoolideks ja nende gümnaasiumiastmetes õppivad õpilased arvatakse riigigümnaasiumi õpilaste nimekirja. Riigigümnaasium koosneb ainult gümnaasiumiklassidest, seal õpivad saare õpilased ja õpetavad saare õpetajad, riik loob selleks võimalikult head tingimused.

Saare maakonnas tegutseb 21 kooli: neli algkooli 56 õpilasega, 12 põhikooli 1136 õpilasega, neli keskkooli 2119 õpilasega ja üks täiskasvanute gümnaasium 209 õpilasega. Põhikooliõpilasi on kokku 2787 ja gümnaasiumi statsionaarses õppes 524 õpilast.

Riigikoolina tegutseb Kallemäe Kool, kus õpivad hariduslike erivajadustega õpilased, kokku 55 õppurit, ja erakoolina Luce Kool üheksa õpilasega. 74 protsenti põhikoolide lõpetajatest jätkab õpinguid gümnaasiumis, neist 97 protsenti Saaremaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles