Kahe miljoni suurune altkäemaksukahtlustus (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnatranspordi Aktsiaseltsi Mustamäe kompleks. Nendest väravatest väljuvad ja nende kaudu sisenevad sajad linnaliine teenindavad bussid.
Tallinna Linnatranspordi Aktsiaseltsi Mustamäe kompleks. Nendest väravatest väljuvad ja nende kaudu sisenevad sajad linnaliine teenindavad bussid. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnale kasutatud busside ostmise korruptsioonikahtlustusega eile kinni peetud isikute seas on nii endine kõrge riigiametnik, nüüdne vandeadvokaat Alar Urm kui ka Rapla maakonnas registreeritud transpordivahenditega tegeleva KTK Tehnika OÜ ainuomanik Taavi Koplimäe.

Korruptsioonikahtlustusega eile kinni peetud Tallinna linnale kasutatud busside ostmisega seotud isikute seas on nii endine kõrge riigiametnik, nüüdne vandeadvokaat Alar Urm kui ka Rapla maakonnas registreeritud transpordivahenditega tegeleva KTK Tehnika OÜ ainuomanik Taavi Koplimäe.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo poolt kinni peetud seitset meest kahtlustatakse seotuses kasutatud busside riigihangetel nõuete rikkumises, konkreetsele pakkujale eelise andmises ja altkäemaksu andmises ja võtmises.

Viimaste aastate üks suuremaid altkäemaksu-uurimisi algas eelmisel suvel. Keskkriminaalpolitsei korruptsioonianalüüs näitas, et Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) riigihankeid võidab enamasti üks väike ühemehefirma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles