Kuningas Willem-Alexander ja kuninganna Máxima tulevad suvel Eestisse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madalamaade kroonitud pead _ kuningas Willem-Alexander ja kuninganna Máxima.
Madalamaade kroonitud pead _ kuningas Willem-Alexander ja kuninganna Máxima. Foto: Madalmaade kuningakoda

Madalmaade kuningas Willem-Alexander ja kuninganna Máxima tulevad president Kersti Kaljulaidi kutsel 12.–13. juunini Eestisse riigivisiidile, kuningapaari saadab visiidil välisminister Stef Blok.

Madalmaade kuningapaari visiit on seotud Eesti 100. sünnipäevaga, et tähistada Eesti iseseisvust ja kahe riigi häid suhteid, mis ulatuvad läbi kaubandussuhete 14. sajandisse.

«Mul on väga hea meel, et Madalmaade kuningapaar külastab Eestit meie juubeliaastal. Tänapäeval seob meie riike sarnane arusaam euroopalikest väärtustest ja panustame ühiselt nii NATO tegevusse, kui ka välismissioonidel rahu tagamisse laiemalt,» ütles president Kersti Kaljulaid.    

Riigivisiit keskendub nii olemasolevatele kui ka tulevastele koostöövõimalustele, sealhulgas e-valitsemises, küberkaitses ning tehnilistele uuendustele põllumajanduses. Viimane kuninglik visiit Madalmaadest Eestisse oli 2008. aastal, mil Eestit külastas kuninganna Beatrix.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles