Eesti kontingent Afganistanis sai uue ülema

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Major Sten Reimann.
Major Sten Reimann. Foto: Peeter Langovits

Sellest nädalast asus Eesti kaitseväe kontingendi ülemaks Afganistanis major Sten Reimann, kes vahetas välja samal ametikohal viimased pool aastat teeninud kolonelleitnant Alo Valdna.

Eesti kontingendil on oluline roll Lõuna-Afganistanis julgeolekukeskkonna loomisel,” ütles Eesti kontingendi ülem Afganistanis major Sten Reimann, vahendas kaitsejõudude peastaai pressiesindaja.

“Eesti kontingent peab lahinguid Helmandi provintsi raskuspunktides ning toetab oma ohvitseridega ISAFi staapide juhtimisprotsessi,” lisas major Reimann.

Eesti kontingendi ülem nendib, et kahjuks on Lõuna-Afganistanis veel palju probleeme kohalike elanike ja riigi struktuuride julgeoleku tagamisega, kuid koostöös Suurbritannia 3. commando brigaadi ja Ameerika Ühendriikide merejalaväelastega loodetakse maha jätta positiivne jälg rahu saavutamisel.

Kontingendi ülema ülesandeks on korraldada Afganistanis teenivate Eesti kaitseväe üksuste tegevust ning koordineerida infovahetust erinevate väekontingentide vahel.

Major Reimann on teeninud kaitseväes alates 1992. aastast. Ta on lõpetanud Soome riigikaitse kõrgkoolis kadetikursuse, pataljoniülema- ja relvaliigikursuse.

2003. aastal lõpetas major Reimann Soome riigikaitse kõrgkoolis maaväe
suuna parimana vanemstaabiohvitseri kursused.

Major Reimann on teeninud Õhutõrjedivisjonis rühma- ja kompaniiülemana,
erinevatel ametikohtadel kaitseväe ühendatud õppeasutustes ja 2004. aastal kontingendi vanem Iraagis.

Enne teenistust Afganistanis teenis ta kaitsejõudude peastaabi operatiivjaoskonna ülemana.

Major Sten Reimann on varem osalenud 2004. aastal missioonil Iraagis, kus ta teenis rahvusvahelise ühendväekoondise staabis Bagdadis.

Eesti kaitseväe suurimal välisoperatsioonil Afganistanis teenib jalaväekompanii, logistiline toetuselement, lähikaitsemeeskond, perrooniteenindusmeeskond ja staabiohvitserid - kokku ligi 140 kaitseväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles