Vene meedia: Balti presidentide kohtumine Trumpiga oli patsientide visiit psühhiaatri juurde (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump Valges Majas tervitamas Eesti, Läti ja Leedu presidenti.
USA president Donald Trump Valges Majas tervitamas Eesti, Läti ja Leedu presidenti. Foto: Oliver Douliery / AFP / Scanpix

Vene meediaväljaanded kommenteerisid eilset Balti riikide presidentide kohtumist Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpiga enamasti halvustavas toonis, näiteks propagandakanal Sputnik nimetas kohtumist patsientide visiidiks psühhiaatri juurde.

Sputnikus sai sõna ennast eksperdiks nimetav Andrei Starikov, kelle sõnul mõjub Valge maja peaarsti fraas «Ameerika on teiega» Balti presidentidele palju tugevamalt kui mis tahes rahustitablett. Ta lisas, et selline teraapia mõjub kõige paremini koos toetavate medikamentide ehk Patriot-raketisüsteemidega, vahendas venekeelne Postimees.

Starikov meenutas eelmisel aastal ÜROs toimunud hääletust Jeruusalemma tunnustamise üle Iisraeli pealinnana, kui suurem osa USA liitlasi hääletas Ameerika Ühendriikide ettepaneku vastu. «Trump lubas tookord võtta sellise sõnakuulmatuse isiklikult tähelepanu alla ja nüüd käisid Balti riikide juhid sellise tegevuse eest aru andmas,» vahendas Vene propagandakanal.

Telekanal RBK teatas, et Trump alustas kohtumist Balti riikide presidentidega ootamatu märkusega suhete kohta Moskvaga, öeldes, et tahab pikas perspektiivis Venemaaga häid suhteid. Telekanal tõi esile Trumpi sõnad, et koostöö Venemaaga on hea ja sellest ei saa aru ainult rumalad inimesed. RBK lisas, et Venemaa teemat ei tõstatatud pressikonverentsil otseselt ja Venemaast räägiti vähe. Telekanal lisas, et Trump rääkis vajadusest tihendada USA ja Balti riikide majandussuhteid ning muu hulgas võiks riigid teha koostööd gaasitarnete mitmekesistamise valdkonnas.

Tsarõgrad-TV pani kohtumist kajastava klipi pealkirjaks «Trump andis Eesti, Läti ja Leedu presidendile õppetunni: sõpruse vastu Venemaaga on ainult lollid». Kanal lisas, et russofoobidena tuntud Balti riikide presidendid said Valges majas külma duši osaliseks.  Telekanal nimetas Baltimaade presidentide alandamiseks ka seda, et Trump ei kohtunud nendega eraldi, vaid kõigi kolmega korraga.

Gazeta.ru avaldas Washingtonis toimunud kohtumisest artikli pealkirjaga «Mida halvemad suhted Venemaaga, seda parem». Leht kirjutas, et Balti riigid räägivad pidevalt Venemaa- poolsest sõjalisest ohust, üritades sellega teenida poliitilisi dividende.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles