Amet: Viimsi kooli vaktsineerimata lapsed pääsesid seekord leetritest (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi keskkool. 
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Viimsi keskkool. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viimsi keskkoolis pole rohkem lapsi leetritesse haigestunud ja tõenäoliselt ka enam ei haigestu, sest kolmapäeval möödus 21 päva, kui Taist reisilt tulnud vaktsineerimata koolilaps leetritesse haigestus ja kaasõpilastega koolis kokku puutus.

Terviseameti pressiesindaja Iris Saluri ütles kolmapäeval BNS-ile, et haiguse peiteaeg on 21 päeva, mis on nüüdseks möödas ning seetõttu võib loota, et Viimsi koolis enam keegi ei haigestu. Haigestunud lapse klassis on veel kolm vaktsineerimata last, Viimsi keskkoolis kokku on aga vaktsineerimata lapsi 34.

Terviseamet on sel aastal registreerinud kolm leetritesse haigestumise juhtumit. Märtsis haigestusid Tais reisil käinud 11-aastane vaktsineerimata laps ja tema ema, kes oli lapsepõlves vaktsineeritud leetrite vastu ühe doosiga. Samal kuul haigestus veel kolmaski täiskasvanu, kes ka nakatus reisil ja kes samuti oli vaktsineeritud lapsepõlves ühe doosiga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles