Võru linnaväljakust saab hea avalik ruum

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Võru ajaloolise keskväljaku uus ilme mais 2019

EV100 arhitektuurikonkursi "Hea avalik ruum" järjekordne võidukavand on ehitustööd toonud juba kolmandasse Eesti linna. Uuel nädalal alustatakse Võru ajaloolise keskväljaku uuendamisega.

Keskväljaku ehitusala hõlmab Võru linnas paiknevat praegust Seminari parki, mis asub Võru vanalinna muinsuskaitsealal ning on Võru linna ajalooliseks südameks koos Katariina kiriku ja linna vanima hoone, praeguse Võru Gümnaasiumiga. Rajatava keskväljaku ala suurus on koos tänavaruumiga kokku umber 18 575 ruutmeetrit.

Ehitustöid teostab TREV-2 Grupp AS, omanikujärelevalvet teeb Taalri Varahaldus AS.

Võru ajalooline keskväljak peab valmima 31. maiks 2019. 

Ehituse kogumaksumus on 3,1 miljonit eurot. Töid teostatakse projekti "Võru linna keskväljaku rajamine" raames, mida kaasrahastab Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fond 85 protsendi ulatuses.

Väljaku ideekavand võitis EV100 arhitektuuriprogrammi "Hea avalik ruum" raames toimunud konkursi, kus parimaks tunnistati kavand märgusõnaga "Urban Gadget" (tõlkes: Linnavidin), mille autor on Villem Tomiste arhitektuuribüroost OÜ Stuudio Tallinn.

Seni on EV100 arhitektuuriprogrammi raames uue ilme saanud Tõrva linna keskväljak. Töid tehakse veel Põlva linna peatänava rajamiseks. Ühtekokku annab "Hea avalik ruum" uue ilme 15 linnasüdamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles