Nõmme punaseid lehekotte jagatakse sel nädalal ka laupäeval (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme punased lehekotid.
Nõmme punased lehekotid. Foto: Jukko Nooni

Nõmme linnaosa igakevadisele punaste lehekottide kampaaniale registreerumine kestab 13. aprillini.

Kui tavapäraselt jagatakse punaseid lehekotte linnaosavalitsuse teenindussaalis tööpäevadel, siis sel laupäeval, 7. aprillil saab kella 9-17 lehekottidele järele tulla ka Valdeku tn 15 asuvasse saun-spordihoonesse. Kampaania raames viib linnaosavalitsus soovijatelt tasuta ära kuni kümme kotti okkaid ja lehti.

Nõmme linnaosavanema Grete Šillise sõnul on praeguse seisuga kotirullidel järel käinud üle 1800 kinnistuomaniku. «Kui võrrelda eelmise aasta sama ajaga, on seda on küll mõnevõrra vähem, kuid ilmselt pole pikale veninud talv nõmmekate mõtteid kevadistele aiatöödele veel viinud. Oleme kotte jaganud alates 19. märtsist ning teeme seda 13. aprillini. Laupäev sobib hästi neile, kel tööpäevadel pole võimalust linnaosavalitsusse kotte võtma tulla. Lehekottide äravedu algab 23. aprillist ja kestab neli nädalat,» rääkis Šillis.

Ära veetakse ainult Nõmme linnaosa valitsuse antud punast värvi lehekotid. Saadud kotte ei tohiks naabrile või tuttavale edasi anda – see tekitab kottide kogumisel segadust ja probleeme. Lehekotid tuleks hoida kuni äraveo alguseni oma kinnistul.

Küsimusi on tekitanud, miks on kampaania tingimustes nõue, et lehekotte ei tohi naabritega jagada. «Selline nõue on viimastel aastatel olnud tingimustes seetõttu, et kampaanias osalevate kinnistute arv on kerkinud üle 4000. Tegemist on linnaosa jaoks kulukaima heakorraalase ettevõtmisega ning me peame äraveetavate kottide üle täpset arvestust. Kui kotte jagavad omavahel külgnevate kinnistute omanikud, siis sellest ei teki probleemi. Probleemid tekivad aga siis, kui kotte jagavad omavahel eri tänavatel või lausa erinevates asumites elavad naabrid-tuttavad. Lehkotte vedav ettevõte paneb oma veoplaanid paika linnaosast saadud aadresside alusel. Logistikat on keeruline kavandada ja seda ka hiljem jälgida, kui nimekirjas oleval aadressil pole üldse kotte või on neid oluliselt rohkem,» selgitas linnaosavanem.

Need, kellele jääb kümnest kotist väheks, saavad ülejäänud haljastujäätmeid tasuta jäätmejaama viia või oma kinnistul kompostida. Biolagunevaid aia- ja haljastujäätmeid võetakse jäätmejaamades korraga eraisikutelt tasuta vastu kuni kuus sajaliitrist kotitäit päevas.

 

Nõmme punaste lehekottide kampaania 2018

*Lehekotte jagatakse Nõmme linnaosa valitsuses esimese korruse infosaalis (Valdeku 13) 19. märtsist 13. aprillini.

*Lisaks jagatakse lehekotte ka ühel aprillikuu laupäeval (7. aprillil) Valdeku tn 15 asuvas saun-spordihoones (kella 9–17).

*Iga kinnistu kohta antakse 10 lehekotti.

*Lehekotte palutakse mitte teistele edasi anda, sest see tekitab kottide kogumisel segadust ja probleeme.

*Kottide äravedu toimub 23. aprillist 20. maini.

*Lehekotid palutakse hoida kuni äraveo alguseni oma kinnistul ning alates 22. aprillist peavad lehekotid olema tõstetud aia taha.

*Esmalt veetakse lehekotid ära suuremate teede ja tänavate äärest (Vabaduse pst, Kadaka pst, Männiku tee, Pärnu mnt, Hiiu tn) ning seejärel sisekvartalitest.

*Küsimuste korral võib helistada Nõmme linnaosa valitsuse infonumbril 645 7333 või saata e-kirja aadressil valdeku@tallinnlv.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles