Taristuärikas ostab kokku teid ja veetorustikke ning maksustab jõuliselt kohalikke (3)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20.01.2016. RAASIKU VALD. 
Raasiku vald, Kulli küla, Pistriku tee. 
Eramu, uuselamurajoon talvel.
FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
20.01.2016. RAASIKU VALD. Raasiku vald, Kulli küla, Pistriku tee. Eramu, uuselamurajoon talvel. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Osa inimeste hinnangul on uuselamurajoonides ripakile jäänud teid ja veetorustikke kokku ostev Konstantin Ivanišvili (55) salakaval aferist, teiste sõnul osutab tema tegevus aga süsteemsele probleemile, mida riik on ignoreerinud.

Nimelt ostis Ivanišvili ära Raasiku valla Kulli küla Pistriku tee elamuid veega varustava pumpla, külaelanikud aga keelduvad talle vee eest maksmast. Vähe sellest, elanike poolele on asunud ka vallavalitsus ja politsei.

«Nemad on ennast minu pumpla külge ühendanud, võtavad sealt vett ja raha lihtsalt ei maksa ja kui ma lähen nendele rääkima, et lepime kokku, palju näiteks kuus vee eest maksta tuleks, siis öeldakse inetusi ja ähvardatakse vägivallaga,» kurtis Ivanišvili. 

Käesoleva aasta algul saatis ärimees laiali ringkirja, kus nõudis 21 majapidamiselt veearve tasumist ja küsis igalt perelt tagantjärele eelmise aasta eest 120 eurot. Kirja lõpus seisab selge ähvardus - kes arveid ei maksa, neil kaevab ta aprillikuu jooksul torud maa seest välja, vahendas «Pealtnägija» eile õhtul.

"Tänases seisus ei ole võimalik vett müüa, sest Ivanišvilil puudub õigus vett müüa ja omakorda puurkaevu omanik ei saa vett müüa, kuna ei ole torustikke. Praegusel hetkel pakutakse selle maaomaniku eest, torude esindaja poolt ainult selle kasutamist ja see ei lahenda seda probleemi seal kohapeal," rääkis Kohila abivallavanem Argo Luik.

Kes on Konstantin Ivanišvili?

Ta saabus Eestisse 1984. aastal, kaks kätt taskus. Praegu kuulub talle umbes 70 kinnistut Tallinnas ja Harjumaal. Ta on Eesti kodanik ja räägib vabalt eesti keelt.

Ivanišvili ettevõtte OÜ Fuxia Holdings ärimudel on lihtne: pankrotipesadest ostetakse ära uusarenduste teemaad. Valitakse sellised maatükid, mille kaudu sõitmine on kohalikele elanikele ainus võimalus ja hakatakse neilt tee kasutamise eest raha nõudma.

Peale selle on Ivanišvilil Harku karjääri lähistel vägev istandus, kus kasvavad tuhanded puud. Lisaks kuuskedele ja teistele okaspuudele ka tammed, viljapuud ja palju muud.

«Igal pool kirjutatakse, et Ivanišvili on pätt ja kaabakas, kes istub nende teede peal nagu koer heintel. Ise ei söö ja teistele ei anna. Öeldakse, et Ivanišvili läks oksjonile ja ostis pahatahtlikult teed ära. Ivanišvili ei saanud pahatahtlik olla, kui ta läks ametlikule oksjonile ja täitis kõiki selle reegleid,» ütles ta ise.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles