Taavi Aasa jalgealune väriseb: ees võib oodata umbusaldamine (9)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aasa kampaaniaauto
Taavi Aasa kampaaniaauto Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioonid saatsid Tallinna linnapea Taavi Aasale kutse tulla Tallinnas toimunud korruptsioonijuhtumite kohta selgitusi andma. 

«Mulle jääb täiesti arusaamatuks, kuidas on võimalik maksumaksja raha tasku panna ja oma ülesannet mitte täita. Pärast linnapeaga kohtumist otsustavad sotsiaaldemokraadid, kas umbusaldada Taavi Aasa,» selgitas sotsiaaldemokraadist linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Helve Särgava.

«Otsustasime anda Taavi Aasale aega kaks nädalat teemasse süvenemiseks ja menetluse asjaolude väljaselgitamiseks ning palume tal tulla 18. aprillil Tallinna volikogu opositsioonifraktsioonide ette Tallinna korruptsioonijuhtumite kohta selgitusi jagama,» ütles Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Kristen Michal.

«Nüüd, ise linnapea olles, peaks tal (Taavi Aasal - toim.) olema võimalik muudatusi ellu viia, aga endiselt on linnale kuuluvate äriühingute ja sihtasutuste nõukogud, juhatused ja linnaametid mehitatud ustavate parteikaaslastega, keda ei ole plaaniski vastutusele võtta lohaka töö või nagu TLT puhul - korruptsioonijuhtumite eest,» sõnas Tallinna linnavolikogu Isamaa ja Res Publica liidu fraktsiooni esimees Riina Solman.

«Aasa osalemine linnavalitsuses vohavates kuritegelikes skeemides ei ole viimase aja üllatus. Pole võimalik, et Aas ei teadnud oma nõuniku Ivo Parbuse seadusevastastest tegudest, samuti on välistatud, et abilinnapeana ei olnud Aas seotud Savisaare ajal vohanud korruptsiooniga pealinnas,» lisas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni esimees Urmas Reitelmann.

Neli opositsioonierakonda nõuavad linnapea Taavi Aasalt selgitusi, miks ei suutnud linna sisekontrolli teenistus ega Aasa juhitud  linnatranspordi aktsiaseltsi nõukogu märgata ega takistada TLT juhtivtöötajate võimalikku seaduserikkumist.

3. aprillil pidas keskkriminaalpolitsei kinni neli Tallinna linnatranspordi aktsiaseltsi juhtivtöötajat, kellest kolme kahtlustatakse riigihangete nõuete rikkumises ning eelise andmises ja ühte altkäemaksu võtmises.

Kahtlustatavate hulka kuuluvad Tallinna linnatranspordi aktsiaseltsi juhatuse liige Alar Urm, bussiliiklusteenistuse direktor Andres Herkel, bussiremonditöökodade juht Hannes Erbsen ning bussiremonditöökodade asejuht Jaanus Vink.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles