Ropp komöödia «Vändapidurid» ajab naerma küll

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: outnow.ch

Jaburavõitu film räägib kolmest lapsevanemast, kes püüavad ära hoida oma võsukeste süütuse kaotamist. Et lugu saaks naljakas, on inimeste loogiline ja realistlik käitumine üle parda visatud, aga sellega tuleb kuidagi lihtsalt leppida.

Huumor teeb filmi mõningase ameerikalikkuse – mis väljendub tohutus aplaavas keskkooli lõpuballi ümber – talutavamaks. Kuna tänapäeva naljad pole enam «jalaga tagumikku», vaid sõna otseses mõttes õlut täis voolikuga ahtrisse, ei osutu vaataja aju filmi sisust arusaamisel ülearu vajalikuks. Sestap, kui juhtute olema nii rafineeritud maitsega proua, et pikantsete anekdootide peale muigamist endale ei luba, tasub enne seanssi võtta üks vein või õlu. Ja siis kinosaalis veel üks.

Kuna terve film keerleb hilisteismeliste tantsuõhtule järgneva sugulise läbikäimise ümber, on teos alla 14-aastastele keelatud. Lisaks pidevale seksiteemale näeb suures plaanis ... aga noh, kes on «Klassikokkutuleku» esimest osa näinud ja saunalavastseeni mäletab, ei see enam üllatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles