Leht: Narva ja Tartu saavad Euroopa kultuuripealinna tiitlile uue konkurendi (2)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare merepäevad.
Kuressaare merepäevad. Foto: Irina Mägi

Saaremaa vallavalitsus ja Visit Saaremaa alustasid tegevustega, mille tulemusena peaks Euroopa 2024. aasta kultuuripealinnaks kandideerivad Narva ja Tartu omale Kuressaare näole uue konkurendi saama, kirjutab Saarte Hääl

Saaremaa vallavanem Madis Kallas, kes on ühtlasi ka Kuressaare linnapea, kinnitas Saarte Häälele selliste plaanide olemasolu. Kui seni on räägitud võimalusest seda tiitlit püüda, siis tänaseks on otsustatud sellest võimalusest ka kinni võtta. 

Valla arendus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Karin Närepi sõnul on  esimesed kohtumised taotluse esitamise arutamiseks ja taotluseks vajalike ideede korjeks juba toimunud. 

Närepi sõnul pakub kandideerimine iseenesest juba võimalust mõelda tervikuna kultuurivaldkonna pikaajalisema planeerimise peale, samuti kultuurikaugemate sihtgruppide, samuti laste ja noorte ning ettevõtjate suurema kaasatõmbamise võimaluste peale. «Kultuurivaldkonnas selliste teemade arutamine panustab igal juhul kultuuriala arengusse ning on kandideerimise juures meeldiv lisaväärtus,» märkis Närep.

Seni on kandideerimisest ametlikult teada andnud Tartu ja Narva. Eestisisene konkurss kultuuripealinna tiitlile kandideerimiseks kuulutatakse välja tänavu sügisel ja võitja selgub hiljemalt 2020. aastal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles